loodgieter-sanitair-sanitairwinkel-douchekop-badkamer-toilet-monteur-installateur-douchekop-t.buijs

sanitair

Gasleiding verleggen? Of is uw gasleiding aan vervanging toe?

Onder het begrip sanitair valt alles wat er tijdens de nieuwbouw of verbouwing van een woning geplaatst wordt in de badkamer, slaapkamer, toilet, douche et cetera met als doel de verzorging van het lichaam.

T. Buijs Loodgieter- en Installatiebedrijf is gespecialiseerd in het installeren en repareren van sanitair. Dit kan variëren van het installeren van een enkele kraan tot en met een complete badkamer.

T. Buijs kan samen met u een ontwerp maken voor een badkamer en/of toilet, rekening houdend met de toe te passen technieken, materialen en opstellingsmogelijkheden. Het is belangrijk om de uitgangssituatie ter plekke goed vast te leggen om tot een juiste omschrijving van de omvang van het werk te komen. Door middel van catalogi, webshops of een gezamenlijk bezoek aan een showroom kan T. Buijs u helpen om een goede keus te maken uit het overweldigende aanbod, passend binnen uw budget.

Ook is het nodig om duidelijke afspraken te maken met betrekking tot werkzaamheden die eventueel door derden moeten worden verricht, bijvoorbeeld elektriciteit, betegeling en verfwerk.

Keramiek en Metaal

Toilet

Een mooi toilet met een goede zitting vormt de basis voor uw sanitair. Met een zwevend toilet bespaart u ruimte en wordt schoonmaken er gemakkelijker door. In sommige gevallen zal een verhoogd toilet uitkomst bieden, vooral voor senioren.

Natuurlijk kan een toilet niet zonder een reservoir. Die zijn er ook in allerlei uitvoeringen, van klassiek tot moderne inbouw waardoor het sanitair een strakke uitstraling krijgt.

De meeste reservoirs zijn beschikbaar met single flush en dualflush en er is keuze uit meerdere spoelvolumes.

Bij een zwevend toilet is een inbouwreservoir nodig met een bedieningspaneel. Het paneel moet uiteraard passen bij je inbouwreservoir dat gebruikt wordt.

Tenslotte heeft u een wc-bril nodig, die moeten zowel hygiënisch als comfortabel zijn.

Fonteinen

Met een fontein in de toiletruimte kunt u na het toiletbezoek meteen de handen wassen. Een fontein is zowel handig als hygiënisch.

Baden

Een ligbad is nog steeds voor veel mensen een mogelijkheid om helemaal tot rust te komen. Inbouw, vrijstaand, losstaand, hoekbad, zitbad, bubbelbad, 2-persoonsbad. De keus is groot. De meeste baden zijn tegenwoordig van acryl gemaakt, een materiaal dat lichter is, minder kwetsbaar dan keramiek en het houdt de warmte beter vast.

Wasbak

Wasbakken zijn tegenwoordig vaak ingebouwd in een wandmeubel en zijn beschikbaar in veel verschillende modellen. Zoekt u naar een enkele of een dubbele wastafel, naar een breed of juist een slank model, de keuze is eindeloos groot.

Douchegarnituren

Door een grote keuze aan douchekoppen, douchesets en douchekranen is het voor iedereen mogelijk het water onder de douche geheel naar eigen wensen laten stromen. Denk ook eens aan een massagedouche of een watervaldouche.

Thermostatische mengkranen

Een thermostatische mengkraan in de douche betekent een aanzienlijke verbetering van uw comfort. De temperatuur van het water blijft gehandhaafd op de door u ingestelde waarde. Het voorkomt ook verspilling van water terwijl u de temperatuur instelt.

Voorzieningen voor comfort en veiligheid

Mensen wonen steeds langer zelfstandig, maar lichamelijke of geestelijke ongemakken kunnen de dagelijkse bezigheden bemoeilijken. Praktische en elegante oplossingen zijn mogelijk voor veel alledaagse ongemakken.

Bidets

Ondanks dat ze enigszins op een toilet lijken dient een bidet eerder met een wastafel of bad vergeleken te worden. Naast hun eigenlijke doel zijn zo ook heel handig om de voeten te wassen, als babybadje en om de kinderen zelfstandig hun tanden te kunnen laten poetsen.

Toilet vermalers

Toilet vermalers worden ook wel broyeurs genoemd. Broyeur is Frans voor vermaler. Een broyeur is een uitkomst wanneer een toilet wenst op een locatie waar geen geschikte riolering aanwezig is. De afvoer van de broyeur kan worden aangesloten op een bestaande afvoer, bijvoorbeeld van een wasbak.

Bij een broyeur zit de vermaler in het toilet gemonteerd, er is dus wel een aansluiting op de elektriciteit nodig. Verder is een waterreservoir niet nodig, wel natuurlijk een aansluiting op de waterleiding.

Meubilair

Badkamer meubelen

De stijl van uw badkamermeubel is in grote mate bepalend voor de sfeer. Het is ook belangrijk dat het zorgt voor praktische opbergruimte. Op die manier kunt u alle benodigde spullen goed opbergen en krijgt uw badkamer een mooie uitstraling. De wandspiegel is vaak een geïntegreerd onderdeel van het badkamermeubel, evenals de verlichting en stopcontacten.

Douchecabines

Voor veel mensen vormt de douche een heerlijk begin van de dag. Het is dan ook van belang dat deze goed werkt en U er comfortabel gebruik van kunt maken. Een douchecabine zorgt er voor dat u behaaglijk warm blijft onder de douche en tijdens het afdrogen en het voorkomt ook gespetter op de vloer.

Douchewanden en deuren

Een fijne doucheruimte bestaat uit douchedeuren en douchewanden, samen met de douchebak. De grootte, het materiaal en de uitvoering kan naar wens in combinatie worden geselecteerd. In sommige gevallen is alleen een draaideur of schuifdeur nodig en is de doucheruimte geïntegreerd in de badkamer.

Wandspiegels

Een goede spiegel is uiteraard onmisbaar in uw badkamer. Of u zich nu wilt scheren, uw haar doen of uw make-up wilt bijwerken. Denk daarbij aan ingebouwde verlichting en eventueel met verwarming tegen het beslaan. In veel gevallen wordt de spiegel meegeleverd als deel van het bad meubilair.

Verlichting

Bij de keuze van de verlichting dient u allereerst rekening te houden met de afstand tot kraan, douche of bad. Dit in verband met de spatwaterdichtheid van het armatuur. U kunt kiezen uit verschillende soorten verlichting, halogeen, spaarlampen, TL, LED strips en dergelijke. Let op energieverbruik, de lichtkleur en eventueel de dimbaarheid.

Installatiematerialen

Vloerputten & gootdrains

Een degelijk afvoerpunt in de douchebak of een gootdrain in de doucheruimte is een vereiste voor een goede waterafvoer in de douche. Gootdrains kunnen op een nette manier worden geïntegreerd in de betegeling en zijn eenvoudig schoon te houden.

U bent ongetwijfeld opzoek naar kwaliteit en een betaalbare prijs, wie is dat niet?

T. Buijs heeft de kennis en ervaring om het loodgieterswerk vakkundig uit te voeren. Hierdoor bent U altijd zeker van een goedwerkende en veilige installatie. Laat U informeren over alle werkzaamheden en ontdek meer over T. Buijs.

Heeft u een vraag en wilt u graag advies van een deskundige?

Krijg vrijblijvend advies

Neem contact opBekijk werkzaamheden